Прокуратура и полиция влязоха в Басейнова дирекция-Пловдив. Има задържани. Сред тях е директорката Цветелина Кънева, която бе отведена с полицейски бус в Икономическа полиция. Изнесени бяха кашони с документи.

От прокуратурата съобщиха, че за 24 часа по Закона за МВР е задържан директорът на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, гр. Пловдив. Служителите на Басейнова дирекция, отказват да коментират какви документи са изнесени за проверка.

Още през уикенда Районна прокуратура-Асеновград повдигна обвинение на управителя на “Лъки Инвест” АД и на отговорника на хвостохранилището на дружеството за това, че са допуснали замърсяване с цианиди на водите на река Юговска. 84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор за 72 часа.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е затвор от 1 до 5 години и глоба от 5 000 до 30 000 лева, за това, че са допуснали замърсяването на реката, съобщи прокурорът Венелин Савов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!