Дисниленд Париж

Дисниленд Париж, обикновено най-голямата туристическа атракция в Европа, от събота ще бъде домакин на място за масова ваксинация срещу COVID-19 в своя конгресен център, съобщи АФП.

Това става на фона на стремежа на Франция да ускори процеса на ваксиниране, съобщиха официални представители в сряда.

Паркът е затворен от 30 октомври

Увеселителният парк на изток от френската столица е затворен от 30 октомври, когато на не жизнено необходимите фирми беше наредено да затворят на фона на нарастването на инфекциите, оставяйки своите 17 000 служители без работа.

Първоначално се планираше Дисниленд Париж отново да приема посетители на 2 април, но влошените условия го принудиха да отложи.

Дисниленд ще работи през почивните дни

Мястото за ваксинация ще се помещава извън увеселителния парк в Нюпорт Бей клуб, конгресен център в близост до хотелския комплекс. То ще се управлява от местните власти и регионалната здравна служба ARS и ще бъде отворено само през почивните дни, докато други френски места за ваксинация често затварят в неделя.

Планират по 1000 ваксинации на ден

Целта е да се правят инжекции на поне 1000 души на ден. Франция се стреми да получи поне по една доза на до 20 милиона души до средата на май.

Към вторник Франция е дала поне една доза на близо 12,8 милиона души. Или 19 процента от населението й. „Дисниленд Париж е горд да помогне на властите … да прилагат ваксини“, заяви в изявление вицепрезидентът на парка Ерик Марион.

Глобалната група на Дисни обяви 32 000 съкращения на работни места. Те са в тематичните паркове в целия свят, най-вече в САЩ, поради въздействието на коронавируса.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук