Дерек Шовин

Виола Дейвис, Шер, Марая Кери, Бионсе … Освен тях редица други знаменитости от шоубизнеса приветстваха решението на съда, с което във вторник беше осъден бившият полицай Дерек Шовин за убийството на Джордж Флойд.

Смъртта на Джордж Флойд, задушен от полицай, предизвика вълна от емоции по целия свят. Много демонстранти се събраха, за да осъдят расизма и полицейското насилие. Във вторник с облекчение бе посрещнато съобщението за присъдата на съда. Той призна Дерек Шовин за виновен за смъртта на 46-годишния афроамериканец в Минеаполис през май 2020 г. Все още не е известна присъдата на бившия полицай, но го грозят до 40 години затвор.

Холивуд: Убийството е от расизъм!

Решението на съда се смята за историческо в Съединените щати и е приветствано от всички страни, включително и от Холивуд. „Виновен! Тъй като това е така. Почивай в мир, Джордж Флойд. Вие и вашето семейство бяхте оневинени “, реагира актрисата Виола Дейвис. Приветствайки присъдата, Кери Уошингтън смята, че има „още много работа“, която трябва да се свърши, за да се получи „справедливост“ по други дела.

„Справедливост. Изпращам любовта си към семейството и приятелите на Джордж Флойд”. Така реагира изпълнителят на Капитан Америка Крис Евънс.

Упи Голдбърг: Виновен!

„Виновен, Виновен, Виновен. Никой не печели. Джордж Флойд вече не е тук и в крайна сметка някой е отговорен за това, Дерек Шовин”, реагира Упи Голдбърг. Чувство, споделено от продуцента на „Анатомията на Грей“ Шонда Раймс, която припомня, че „присъдата няма да върне г-н Флойд. Но правосъдието е истина “, каза тя.

На своя уебсайт Бионсе приветства решението след години на „злощастно правосъдие“ и призовава за молитви за онези, които са жертви на „твърде много години на неравенство“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!