И днес времето отново ще е предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони от Западна България ще има временни увеличения на облачността, но

Днес е последният ден, в който концесионерите и наемателите на плажовете по Българското Черноморие могат да уведомят министъра на туризма Николина Ангелкова за това какви ще бъдат цените на плажните принадлежности през предстоящия летен сезон.

От своя страна, министърът на туризма трябва до 30 май да ги уведоми какво ще бъде намалението на дължимото концесионно възнаграждение за 2020 г., което да е в съответствие с намалението на чадърите и шезлонгите.

Една от мерките, които бяха въведени с промени в Закона за здравето, приети от Парламента, от 1 юни 2020 г., предвижда, че с цел стимулиране на вътрешния туризъм концесионерите и наемателите трябва да намалят цената на плажните принадлежности поне с 50% спрямо цената от миналата година или от максималната по съответния договор.

При нарушение на това задължение предвидената глоба е в размер на 50 000 лв. при първо нарушение и 100 000 лв. при повторно.

Преди дни Ангелкова посочи, че плажовете, които ще дават възможност плажните принадлежности да бъдат използвани безплатно са 15 от общия брой.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!