гласуване, избори, ден за размисъл

Предизборната кампания в изборите за президент и вицепрезидент започна в полунощ на 15 октомври 2021 г. По закон кампанията се открива 30 дни преди деня на вота и приключва в 24 часа на 12 ноември.

При провеждане на евентуален балотаж изборите за президент и вицепрезидент на републиката, то тогава предизборната кампания ще приключи на 19 ноември 2021г. в 24,00 часа.

Кампанията се води само на български език. Забранена е агитацията за двата вида избори на работните места в държавните и общински учреждения и фирми, също и ползването на държавно или общинско имущество от партиите, коалициите, независимите кандидати и инициативните комитети.

Тъй като кампанията е в условията на пандемия се спазват действащите противоепидемични мерки, наложени от здравните власти.

За участие в парламентарните избори са се регистрирали 20 партии и 7 коалиции. Общо 24 са партиите, коалициите и инициативните комитети, записани в публичния регистър за изборите за президент и вицепрезидент.

До 14 октомври ЦИК обнародва в Държавен вестник регистрираните кандидатски листи като е посочила имената на кандидатите за президент и вицепрезидент на републиката, датата на раждане, партията, коалицията или инициативния комитет, които са ги предложили. ЦИК вече утвърди и техническия образец и защитата на бюлетините.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук