НЛО извънземни

Няма доказателства, че необяснимите въздушни явления, забелязани през последните години от американския военен персонал, са извънземни, се казва в предстоящия правителствен доклад, част от който е изтекъл към „Ню Йорк Таймс“. Но служителите все още не могат да обяснят мистериозен обект, който беше заснет неотдавна.

Вестникът, който цитира висши служители на администрацията, запознати с констатациите от дългоочаквания доклад, заяви, че той потвърждава, че необичайните кораби не са продукт на тайна технология на Пентагона. Но прегледът на повече от 120 инцидента през последните две десетилетия не успява да обясни мистериозните движения на въздухоплавателния съд, които включват необичайно ускорение, промени в посоката и способност за бързо потапяне.

Липсата на ясни констатации обаче означава, че макар да няма доказателства за извънземни технологии зад феномена, това е невъзможно да се изключи.

Високопоставен служител, запознат с доклада, каза, че разузнавателните и военните служители все повече се притесняват, че феномените могат да бъдат продукти на Китай или Русия, експериментиращи с хиперзвукова технология.

Предстоящият доклад, който се очаква да бъде представен пред в Конгреса до 25 юни, ще има класифицирано приложение, което вероятно ще подхрани спекулациите, че извънземните всъщност стоят зад обектите.

Миналата година Пентагонът публикува видеоклипове, направени от пилоти на американския флот, показващи срещи с необичаен летящ обект. А мистерията беше допълнително подкладена от бивши служители с достъп до класифицирана информация.

„Това, което е вярно – и всъщност съм сериозен – е, че в небето има кадри и записи на обекти, които не знаем точно какво са“, каза бившият президент Барак Обама пред „The Late Late Show“ миналия месец.

Американските военни вече не ги описват като неидентифицирани летящи обекти или НЛО, а вместо това използват термина „неидентифицирани въздушни явления“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук