Златко Златев

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров назначи генерал-майор Златко Златев за генерален директор на Държавния авиационен оператор (бивш правителствен Авиоотряд 28).

Генерал-майор Златко Златев е пилот с дългогодишен летателен и методически опит във военната и гражданската авиация, с близо 6000 летателни часа. Участвал е в командването и управлението на компонентите от въоръжените сили на територията на страната и чужбина.

Над 8 години е бил командир на 24-та Авиобаза-Крумово, като е отговарял за планирането, обучението и подготовката на състава. От 2015 г. е назначен за заместник-командващ на Съвместното командване на силите към Българската армия. Изпълнявал е полети за правителствения Авиоотряд 28, както и за български и международни авиокомпании.

Той идва на мястото на Тодор Коджейков, който е освободен от поста.

“Разделяме се с г-н Коджейков по взаимно съгласие. Благодаря му за работата, която е положил в Държавния авиационен оператор”, каза министър Георги Тодоров.

Коджейков е бил лична охрана на Бойко Борисов. След това стана генерал и шеф на Националната служба за охрана, а от 2015 г. пое Авиотряд 28.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!