Доналд Тръмп

В двучасова реч на президента на САЩ Доналд Тръмп пред консерватори край Вашингтон той говори за имиграцията, търговията и „заплахата от социализъм“ в тежка за него седмица, както във вътрешен, така и във външнополитически план, съобщава АФП.

Тръмп направи шоу още с излизането си на трибуната, като прегърна американския флаг. По време на изказването си многократно имитираше опонентите си и бившите си подчинени, по-специално акцента на бившия главен прокурор Джеф Сешънс, произношението на специалния прокурор Робърт Мълър, както и говора на телевизионни водещи.

„Ние вярваме в Американската мечта, не в социалистическия кошмар – каза Тръмп и предизвика аплодисменти от стотиците привърженици на годишната Конференция на консервативното политическо действие – Америка никога няма да бъде социалистическа държава.“

Това беше и първата му публична поява след като срещата му с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун във Виетнам беше прекратена предсрочно. Белият дом се изправи и пред смазващите показания пред Конгреса на бившия адвокат на Тръмп – Майкъл Коен, който го обвини, че е престъпник и расист.

По отношение на федералното разследване за руска намеса в изборите, водено от специалния прокурор Робър Мълър, Тръмп отново заяви, че това е опит за бъде отстранен „чрез глупости“, и допълни, че „тези хора са болни“.

Що се отнася до международната политика, американският президент отново повтори, че бойците от „Ислямска държава“ в Сирия трябва да бъдат заловени и убити незабавно. В същото време той говори и срещу китайските мита за американски стоки.

Президентът на САЩ обеща още по-убедителна победа на президентските избори през 2020 година.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!