Американският президент Доналд Тръмп се обяви за бойкот на AT&T, за да го накара да направи „големи промени“ в CNN, след като разкритикува информационната мрежа за отразяването на посещението му във Великобритания.

„Вярвам, че ако хората спрат да ползват или да се абонират за ATT, тя ще бъде принудена да направи големи промени в CNN, чийто рейтинг е на изчезване така или иначе“, написа той в Туитър.-„Толкова е нечестно, с толкова лоши, фалшиви новини!… Когато светът гледа CNN, той получава фалшива картина на САЩ. Тъжно!“

Президентът на САЩ призова клиентите на AT&T да се откажат от телекомуникационната компания в последния залп от неговата дългогодишна критика срещу CNN за начина, по който отразява новини.

Тръмп, който е в Лондон на държавно посещение, изрази недоволството си срещу CNN, собственост на „Time Warner“, сега притежание на AT&T, затова, че президентът често е критикуван.  Тръмп вече бе въвлечен в спор за придобиването на „Time Warner“, а Белият дом отказва да сътрудничи на разследването дали президентът се е опитал да се намеси в преговорите по сливането на федералните регулатори.

В серия от туитове Тръмп отново се оплака от отразяването на CNN и попита: „Защо собственикът ATT не направи нещо?“

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!