Тръмп
На снимката: Доналд Тръмп се появява сред почитатели още преди да бъде напълно излекуван

Американският президент Доналд Тръмп, който твърди, че е победил COVID-19, получи много пожелания за възстановяване, включително от политическите си опоненти. Но медицинската сестра Кристина Хопс не можа да сдържи гнева си към пациента Тръмп. Медицинската сестра от Сиатъл записа това, което мисли, във видео на TikTok. И това видео сега обикаля целия свят.

Медсестрата била особено раздразнена от туита на Доналд Тръмп, в който той написа:

„Не се страхувайте от COVID. Не го оставяйте да управлява живота ви.“

В TikTok Кристина Хопс даде воля на гнева си:

„Съжалявам, че имам психически срив поради това, но лекувах интубирани пациенти, видях стотици хора да се задушават до смърт и че [Тръмп] казва:„ Не се страхувайте от COVID, е много втрещяващо“.

Сестрата дори се разплака от обида:

„Как смее да подкопае цялата работа, която сме свършили като медицински сестри и медицински работници?… Толкова съм гневна, не мога да осмисля това.“

Както Кристина Хопс каза пред Cи Ен Ен, тя била изпратена в болница в Маями за пет седмици през лятото, за да се бори срещу COVID-19.

Тя публикува своя видеоклип от TikTok и във Facebook. Той завършва с призива към всички, които го гледат, да носят маски и да бдат отговорни.

Вчера Кристина Хопс публикува и реакцията си на широкия отзвук, който получи нейното видеопослание:

„Шокирана съм. Благодаря за огромния отзвук, едновременно от добри и лоши реакции. Дори и негативните коментари направиха възможно още повече хора да могат да чуят това послание. Пазете се, бъдете силни и останете състрадателни мои приятели“ – казва Хопс в своето ивявление във „Фейсбук“.

I am…in shock. Thank you for the huge response, both good and bad! Even the negative comments made it possible for…

Gepostet von Cristina Hops am Donnerstag, 8. Oktober 2020

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!