Доналд Тръмп, Ким Чен-Ун
на снимката: президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея Ким Чен-Ун

Доналд Тръмп ще се срещне за втори път с лидера на Северна Корея Ким Чен-ун на двудневна среща на 27 – 28 февруари във Виетнам, пише „Политико“. Президентът на Съединените щати потвърдил датите и мястото пред телевизионни водещи, малко преди да отиде в Конгреса, за да изнесе речта си за състоянието на съюза.

Главният американски преговарящ тръгна за Северна Корея преди втората среща между президента Тръмп и лидера на комунистическата страна Ким Чен ун, съобщава Би Би Си. Стивън Бийгън е натоварен със задачата да подготви конкретни параметри, по които да преговарят Тръмп и Ким.

След първите разговори през 2018 г. и двете страни декларираха, че са решени да работят за премахването на ядрените оръжия на Корейския полуостров, но не посочиха конкретно как ще стане това.

Стивън Бийгън отива в Пхенян след срещи в политици и експерти в Южна Корея. Той каза, че иска да постигне конкретни договорки. Съединените щати искат Северна Корея да разкрие всяко едно оръжие в ядрения си арсенал и да се ангажира да ги унищожи под контрола на международни наблюдатели. Досега Пхенян никога не е правил подобно обещание.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!