Томислав Дончев
Томислав Дончев

„ГЕРБ ще предложи правителство, защото това е наш ангажимент“, отговори на журналистически въпрос на брифинг в парламента Томислав Дончев от ГЕРБ. Той посочи, че партията му има има „дефинитивно сходство“ с „Демократична България“, но остава същественият въпрос „защо не е възможно парламентарно взаимодействие“. И обясни – когато базираш цялото си присъствие в политиката на противопоставянето на другия, в един момент се стига до ситуация „имаме сходство с този, ама не можем да работим с него, защото сме се „плюли две години назад“.

За пореден път ГЕРБ се опитват да обвинят „Демократична България“ за евентуалния си неуспех да съставят кабинет. На този фон, партията на Борисов има възможност да състави управление без ПП и ДБ, но просто не го прави. Защо – четете тук. 

А защо ГЕРБ непрестанно повтарят, че искат да управляват с „Демократична България“ – разберете тук. 

По думите на Дончев „Продължаваме промяната“(ПП) са в предизборен режим, заради днешното им поведение в пленарната зала при обсъждането на предложението на ДПС да се гласува с хартиена бюлетина, която да бъде сканирана с машина, предаде БТА.

За разлика от тях, от ГЕРБ-СДС се опитвали необходимите за обществото закони да бъдат приети. Не е ясно по какъв начин на обществото е необходимо да се гласуват промени в Изборния кодекс, вместо например бюджет за 2023 година или законите, необходими за получаването на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук