Антоний Гълъбов

Радев постави БСП в изкуствена засада. Той не желае да е кандидат на партия, а е иска да бъде свързващо звено между партии, които могат да формират мнозинство в следващ парламент. Това каза специално за ДЕБАТИ.БГ политологът доц. Антоний Гълъбов. 

„В този смисъл избирателите на БСП за втори път ще трябва да гласуват за кандидат, който не е техен. Така се случи и през 2016 г. Тогава Румен Радев беше избран за кандидат на АБВ. На следващия ден беше избран за кандидат на БСП, а няколко дни по-късно БСП заяви, че той ще се яви като независим с инициативен комитет“, каза Гълъбов.

Според политолога настоящият президент е опитал да избегне настаняването „от гнездо в гнездо“, обявявайки кандидатурата си много рано, а инициативния си комитет – късно.

„Така БСП се озовава в изкуствена засада, в която избирателите по-скоро биха подкрепили Радев, но ръководството на партията трябва да успее да преодолее това, че на втори президентски избори няма свой партиен кандидат“, обясни доцентът.

Кои президентски кандидатури се нареждат до тази на Румен Радев и кои са срещу него? Кандидат на ДПС и ГЕРБ ли е проф. Герджиков, както и защо ГЕРБ не издигна своя партийна кандидатура, цялото интервю с доц. Антоний Гълъбов четете ТУК.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!