илхан кючюк
На снимката: Илхан Кючюк

„ДПС не е имало нито задкулисни, нито публични взаимодействия със Слави Трифонов на тема политика“. Това заяви Илхан Кючук от ДПС днес пред БНР по повод представения преди 2 дни от Слави Трифонов проектокабинет.

Това е първото изявление на представител на ДПС по темата, като Кючук обяви, че дори не познава хората, които са предложени за министри.

„Една партия е успешна, ако успее да представи идеите си. Това се нарича в западните демокрации устояване на принципи и на позиции. България няма нужда от политическо противопоставяне, а от трезви решения, които да ни изведат от последните места в ЕС. За това се иска национално усилие и политическа воля“.

Според Кючюк в България идва времето на италианския сценарий за чести парламентарни избори:

„Има обозрим риск от отиване на нови избори, което не е за предпочитане“.

Въпреки изказването по темата, Кючук не казва дали ДПС ще подкрепи правителството, предложено от Слави. След обявяваето на предложенията за министри в обществнеото пространство се появиха съмнения за зависимост между ДПС и ИТН. Причината е, че сред предложенията за министри има и кадри на ДПС, участвали в коалиционните правителства в периода между 2001 и 2009 г.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!