Според анкета, проведена от ДЕБАТИ.БГ, не само политолозите и партиите са объркани от действията на г-н Трифонов, но и самите избиратели.

335 човека взеха участие в анкетата на ДЕБАТИ.БГ, с която попитахме нашите читатели дали според тях Слави Трифонов е излъгал своите избиратели.

257 са участниците в анкетата, които смятат, че лидерът на „Има Такъв Народ“ е подвел избирателите си с обявените приоритети и проектокабинет. Значително по-малка част от хората – близо 80 човека, смятат, че Трифонов прави именно това, което е обявил преди изборите – да не прави компромиси и да не се съобразява с мнението на другите партии.

Едно от объркващите за хората решения, явно е изборът му на министри за предполагаем кабинет, което той обяви преди дни.

Читателите на ДЕБАТИ.БГ не се ограничиха единствено до гласуване в анкетата, като редица коментираха действията на Слави. В тази връзка ви представяме някои от по-интересните реакции:

„Не,не ги е излъгал,но и не позволи на суверена да изкаже мнение и избере министрите които желаят да ги управлява,ето за това съм бясна.Нямам нищо против за министър да бъде поставен човек от друга партия….независимо коя ….но с чисто политически минало,не корумпиран и с ясен план за развитие и просперитет на държавата.Г-н Трифонов пише за Мая Манолова,Христо И. и т.н. но съвсем не обръща внимание на техните ниски %-и от изборният ден,те се дължат точно на това,че дори застанали срещу ГЕРБ,суверена не им гласува доверие. С управлението на държавата шега не бива.“

„Призовавам г-н Н.Василев да се откаже от предлагания му пост, бьлгарите не Ви искат!“

„Няма как да ги е излъгал без нищо да е казвал и обещавал. От години говори общи приказки. Няма как без да си казал нещо конкретно да си излъгал някого. Проблемът си е в избирателите му – те са си помислили разни неща, които той не е споменавал.“

„Не виждам с какво Слави Трифонов излъга хората. Обеща експерти, даде експерти!“

„Ако Слави се провали сега, отиваме на избори, където ИТН ще са политически трупове и Бочко пак ще ни вози на джипката!!! Слави, ти за Борисов ли работиш, или за хората, гласували за теб??????“

„От къде изрови този корумпиран царски и депесарски некадърник за премиер? Разбира се, че излъга!“

Очевидно е, че отношението към Слави и неговото решение е напълно противоречиво. Хората имат променящо се мнение относно действията му и това определно ще повлияе на неговата легитимност в 46-ото Народно събрание.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!