Бритни Спиърс

Три седмици след като Бритни Спиърс говори пред съда в Лос Анджелис и поиска да си върне живота, делото за попечителството й се връща в съда днес, предаде Ройтерс.

Въпреки разкритията, които тя направи по време на изслушването през юни, няма изгледи за приключване на сагата. В тях звездата обясни, че й е забранено да взима решения за себе си. Тя поиска сама да избере своя адвокат.

Спиърс все още не е подала необходимите документи за прекратяване на попечителството. Нейният служебно назначен адвокат Самюъл Ингам напусна миналата седмица и все още няма заместник.

Съдът ще разглежда искането за нов адвокат на Бритни и денонощна защита на попечителите й.

Очаква се днес съдът да обмисли избора на певицата за нов адвокат, който да я представлява. Заедно с това ще се разгледа и искането за денонощна охрана на всички участващи в попечителството й. Според съдебните документи Джейми Спиърс, Джоди Монтгомъри и сестрата на певицата Джейми Лин Спиърс са получили заплахи за смърт. Те са ескалирали след изявлението на поп звездата към съдията на 23 юни.

„Съдът трябва да гарантира, че Бритни Спиърс има достъп до необходимия ресурс, от който се нуждае. За да направи този избор смислено и да наеме някого, на когото се доверява, за да я измъкне от попечителството“ каза Зоуи Бренан-Крон.

Кой е виновен за ограниченията на Бритни Спиърс?

Мениджърът на певицата Джоди Монтгомъри, на която са поверени грижите за личните дела на Бритни, и бащата на певицата Джейми Спиърс, който контролира нейното богатство, спорят кой е виновен за ограниченията, от които тя се оплака миналия месец.

В съдебното заседания през юни Монтгомъри обвини Джейми Спиърс в „медийни атаки“, вместо да работят като екип, за да помогнат на певицата. Джейми Спиърс пък подаде документи, в които изразява загриженост относно „опасната реторика“ около случая. Той поиска съдът да разследва претенциите на дъщеря му и да му даде възможност да отговори.

Финансовата компания Bessemer Trust поиска да се оттегли от ролята си в управлението на богатството на певицата на стойност 60 милиона долара. 25-годишният мениджър на поп звездата пък подаде оставка, заявявайки, че Спиърс иска да се оттегли и услугите му вече не са необходими.

 

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!