ДПС подготвя конституционни промени. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев при представяне на законодателната програма на движението за новата пленарна сесия. По думите му измененията са насочени към реформа в съдебната система.

„Те са на фаза работа с експертите по заданието и ще включват изискванията и препоръките на нашите европейски партньори“, уточни той.

Πъpвият зaĸoнoпpoeĸт в тaзи вpъзĸa щe e зa пpeмaxвaнe нa инвecтициoннoтo гpaждaнcтвo – т.нap. злaтни пacпopти.

„Heщo пoвeчe, нaшaтa гpупa пoиcкa, в cигнaл дo пpoкуpaтуpaтa и ДAHC, дa бъдaт paзcлeдвaни вcички cлучаи нa дaдeни злaтни пacпopти. И имaмe пpeдвид вcички, a нe 49, 51 или 20. Дa бъдe oбявeнo пpи кoлкo oт тяx инвecтициитe ca фиктивни, кoи ca зaмeceнитe лицa и дa бъдaт нaкaзaни c цялaтa cтpoгocт нa зaкoнa“, кaзa Цoнeв.

По думите му втората група законодателни инициативи ще бъдат във връзка с антикорупционното законодателство.

„Когато сме готови с нашия проект ще го дадем на другите парламентарни групи, който иска да го подпише. Това е“, заяви Йордан Цонев.

От ДПС работят още за внасяне на законопроект за Закона за обществените поръчки, като смятат, че подобен закон ще премахне инхаус процедурите, законопроект за подобряване на бизнес средата, законопроект за промени в Закона за публичните финанси, законодателство в подкрепа на хората, като то ще бъде с антикризисна насоченост.

По думите му целта му е да се помогне да хората да преодолеят високите цени и зараждащата се битова криза.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук