Както и в голяма част от останалия свят, времето изглежда е спряло и в Париж.

Шумът на трафика в иначе оживения град вече не се чува. Улиците са празни, с изключение на редовните спортуващи.

Франция предприе мерки на 17 март за борба с новия коронавирус, а блокирането до този момент е планирано да продължи до 15 април.

Паскал Росиньол е фотограф на Ройтерс и отразява събитията във Франция, докато тя се сблъсква с пандемията от коронавирус.

Като част от глобалното отразяване на здравната криза от Ройтерс, Росиньол е сметнал, че е добра идея да се опита да представи пустотата на френската столица.

Около символите на столицата като централната улица Шанс Елизе, Триумфалната арка и Айфеловата кула трафикът от хора, който обикновено се наблюдава там, е изчезнал, а вместо това има само малцина преминаващи.

Около Монмартър и неговата известна базилика също не се вижда нито един турист. Градините, които водят нагоре, са затворени и може да се чуе само звукът на птици.

В края на третата седмица от блокирането, за парижани не е ясно кога ще бъде възможно отно свободното излизане.

Общо 441 души са починали от коронавирусните инфекции във Франция през последните 24 часа, което сравнено с 588 случая от предния ден, е спад, заяви директорът на здравното министерство в събота (4 април).

Броят на починалите във Франция в болници и старчески домове от началото на епидемията сега възлиза на 7,560, каза Джером Саломон на пресконференция.

Общият брой на случаите с коронавирус във Франция възлиза на 68 605 в събота, което е 6,6% повече в сравнение с предходния ден.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!