Двама мъже и половина

Един от най-обичаните комедийни сериали на всички времена е „Двама мъже и половина”. Историята на двамата братя и супер забавното дете Джейк, който в последствие се превърна в нещо средно между тийнейджър и домат, заплени милиони зрители по целия свят.

Уволняването на Чарли Шийн от продукцията накара много хора да спрат да гледат сериала, но и Аштън Къчър не се представи по-зле.

Все пак около сериала има много интересни и забавни неща. Предлагаме Ви да ги прочетете в нашата класация:

 

№1 Чарли Шийн се превърна в най-скъпоплатения актьор от комедийна програма по телевизията. През 2007г. хонорарът му достигна 300 000 долара за епизод, а през 2011г. – грандиозните 1 800 000 долара.

Двама мъже и половина

№ 2 Знаете за драмата на Алън около развода му и огромната издръжка, която трябваше да плаща на Джудит. Но едва ли знаете колко точно е давал на бившата си жена… 3 875,32 долара на месец… „Горката” Джудит!

Двама мъже и половина

№3 Първоначално сценаристите не искали Бърта да се появява толкова често в сериала, но Кончата Ферел се превърнала в хит сред зрителите. Ето защо екипът решил да й даде пълноправно „членство” в „Двама мъже и половина”.

Двама мъже и половина

№4 В сериала чичо Чарли не свири на пиано. Той е дублиран от композитора Грант Гейсман, който свирил до сета на снимките, докато Чарли се преструвал. Гейсман и композиторът Денис Браун пишели песничките, които героят на Шийн изпълнявал.

Двама мъже и половина

№5 Джон Крайър (Алън) е единственият актьор, който участва във всички серии.

Двама мъже и половина

№6 В хода на сериала разбрахме, че Чарли е бил планирано дете, а Алън се е появил, защото майка му Евелин не е искала да си размазва червилото. Освен това майката на двамата братя каза на Алън, че той е продукт на кана Маргарита и презерватив от бензиностанция.

Двама мъже и половина

№7 Сериалът е спрян през осмия сезон, защото Чарли Шийн публично прави омаловажителни забележки за CBS и създателят на проекта Чък Лори. От 8-я сезон за заснети само 16 епизода, вместо обичайните 22-24. CBS и „Уорнър брадърс” прекратиха договора на Шийн и на негово място в девети сезон се появи Аштън Къчър.

Двама мъже и половина

№8 Макар че Джон Крайър играе по-малкия брат, той всъщност е с по-голям от Чарли Шийн с пет месеца. Рожденият ден на актьора, изиграл Алън, е на 16 април 1965г., а на емблематичния чичо Чарли – 3 септември 1965г.

Двама мъже и половина

№9 Преди да изиграе Челси (годеницата на Чарли), Дженифър Тейлър изигра четири различни жени в три различни епизода, включително в първия. И четирите й героини бяха заинтересовани от Чарли.

Двама мъже и половина

№10 Когато шоуто спечели наградата на публиката на списание „Пийпъл” (People) през август 2003г., Ангъс Т. Джоунс (Джейк) я прие от името на екипа.

Двама мъже и половина

№11 Блайт Данър била оригиналният избор за майката на Чарли и Алън. Тя участвала в оригиналния първи епизод на сериала, който така и не бил излъчен. В последствие се оттеглила заради конфликти с екипа.

Двама мъже и половина

№12 Заглавието на всеки епизод е реплика от работния сценарий.

 

Двама мъже и половина

№13 Алън е спал с пет жени, които преди са излизали с Чарли – Шери, която го изхвърли още преди да започнат да правят нещо; Норма; Канди, за която той се ожени и после разведе, Мелиса и Роуз.

Двама мъже и половина

№14 Доктор Мелник първоначално се казвал Грег, а не Хърб.

Двама мъже и половина

№15 Всяка една от дрехите, които Роуз носи (без изключения) има една или повече рози.

Двама мъже и половина

№16 Мартин Мъл (аптекарят) винаги задава въпроса „Какво? Ти ченге ли си?” дори и в други телевизионни сериали.

Двама мъже и половина

№17 Мелодията, с която звъни телефонът на Алън е „Багатела” от Лудвиг ван Бетховен. В останалите сезони е „Up, Up, and Away”.

№18 Ейприл Боулби се появява 10 пъти като гост-звезда в сезон 3. През следващия сезон обаче тя се появила само пет пъти.

Двама мъже и половина

№19 В един от епизодите се казва, че Уолдън (Аштън Къчър) е модел на бельо. В реалния живот той има впечатляваща кариера като такъв.

Двама мъже и половина

№20 Хю Грант трябвало да замести Чарли Шийн. Неговият герой имал задачата да измами Алън и да се нанесе при него без да плаща наем (ирония!) Грант обаче решил, че не иска да се ангажира с многогодишен договор за телевизионен сериал и отказал ролята си.

Двама мъже и половина

№21  В една от сцените, Алън стои на кухненската маса и говори със сина си Джейк за теста по математика, на който Джейк изкарал лоша оценка. В началото на сцената Алън държи теста в лявата си ръка. Когато камерата се връща отново на него след секунда, тестът е в дясната му ръка. На края на сцената тестът пак е в лявата ръка.

Двама мъже и половина

№22 В сезон 10, епизод 17, Линдзи пита Уолдън колко милиардери има по света. Уолдън отговаря: 1 226. Числото отговаря напълно на истината, според класацията на списание „Форбс” за май. Въпросният брой на списанието излиза 10 дни след излъчването на епизода.

Двама мъже и половина

№23 Има още един сериал, в който Чарли Шийн играе „Чарли” – Spin City.

Двама мъже и половина

№24 Чарли Шийн облича якето си по същия начин като баща си Мартин Шийн в сериала „Западното крило”.

Двама мъже и половина

№25 В един от епизодите в сезон 11, героите играят на „Филми”. Лари извиква „Дъки от „Красива в розово” (Pretty in Pink)”. Алън обаче изглежда смутен. Всъщност именно Джон Крайър играе Дъки във въпросния сериал.

Двама мъже и половина

 

Няма да повярвате как изглежда днес Алън от „Двама мъже и половина“ – ТУК.

Неподозирани неща за чичо Чарли – ТУК.

Как изглежда Джейк от „Двама мъже и половина“ днес? Вижте ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук