Борисов, Путин
на снимката: Министър-председателят на България Бойко Борисов и президентът на Русия Владимир Путин

България се извини на Русия за прекратяването на проекта „Южен поток”. С такива заглавия излязоха руските медии „Лента.ру” и „фронт.инфо“ ден след срещата между министър-председателя Бойко Борисов и президента на Русия Владимир Путин.

В публикациите се обръща внимание най-вече на думите на Борисов, че „по-големите винаги прощават” и отговора на Путин, че го смущават „разговорите за това кой е по-голям и кой – по-малък, защото по-големият винаги е длъжен да плаща”.

„Путин отбеляза, че Русия и България съжаляват заради провала на „Южен поток”, но въпреки това ще се опитат да „влязат” от другата страна – през Турция. Руският лидер уточни, че общите загуби на „Газпром” заради отказа от газопровода от Русия до България са на стойност около 800 млн.евро”, пише Лента.ру

Изданието припомня, че преди няколко дни президентът на България Румен Радев беше на посещение в Русия и излезе с предложението за постояването на нов газопровод между Русия и България през Черно море.

Двете издания припомнят, че през 2014 г. Русия се отказа от изграждането на „Южен поток” заради позицията на ЕС. Вместо него сега се строи „Турски поток”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук