Пирогов

Мъж и жена са дали положителни проби за коронавирус. Те се намират в Института „Пирогов“. Вътрешното отделение на болницата трябва да бъде изолирано. Жената е в тежко състояние, мъжът не толкова. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски.

Контактните лица на заразените са 89 души. Започва процедура по тяхното изследване и карантина, добави Мутафчийски. Заразените хора са съпруг и съпруга. Те не са пътували в чужбина, знае се само, че техният син работи в Илиянци.

Трябва да пазим възрастните хора, те са най-уязвимата група. Коронавирусът не би ни убил, но има една група, която е много застрашена. Ще трябва да свикнем с мисълта, че ще живеем с една група от много хора, които са заразени с коронавируса, каза началникът на ВМА.

Ние не знаем кои мерки дават резултат. За момента единствените мерки, които са дали такъв резултат, са китайските, но те са много драстични. Ние трябва да запазим баланса“, подчерта генерал-майор Мутафчийски.

„Много се говори за коронавирус и те са истина. Никой не е обещавал, че в България няма да има коронавирус. Важното е да ограничим разпространението на заразата и да открием бързо контактните лица, за да запазим здравите хора“, подчерта той.

Очаквайте още подробности.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!