Изложби, представящи творчеството на Кристо и Жан Клод, могат да бъдат разгледани в Дома на хумора и сатирата. Първата, наречена „Кристо и Жан-Клод. Проекти”, показва подписани постери и видео материали от проекти на двамата артисти. Втората,  „Роден в Габрово” разказва за семейството на Кристо и ранните му години. Изложбите вървят и с паралелна програма от турове, прожекции на документално кино и детски занимания.

кристо 3

Сред официалните гости на откриването на изложбата бяха най-малкият от тримата братя – Стефан Явашев заедно със съпругата си, журналистката Евгения Атанасова-Тенева, доц. Георги Лозанов, част от габровските депутати в Народното събрание, областният управител на област Габрово Невена Петкова.

Пред аудиторията, по време на откриването Стефан Явашев разказа за съвместната работа на Кристо и Жан Клод, за хармонията в отношенията им, за преживяванията си като зрител в различните проекти на двамата артисти.

Георги Лозанов показа видео интервюто си с артиста, заснето в Ню Йорк заедно с режисьора Стоян Радев. По думите на доц. Лозанов публиката на двете изложби ще има възможност да разбере защо Кристо е един от най-големите и значими творци на ХХ и ХХІ век в световен мащаб.

Експозициите могат да бъдат разгледани до 17 юни 2018 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук