Ангел Джамбазки
на снимката: Евродепутатът Ангел Джамбазки

Защо да се бутаме ние, като имаме ясна позиция за ДПС. Това каза в първия си коментар евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Това е първият коментар на представител от т.нар. „патриоти“, които представляват избирателите си в българския и европейския парламент.

Във видео във Фейсбук Джамбазки обясни, че ВМРО и другите патриоти не се включили в протеста на „Росенец“ в защита на българския трибагреник, защото не искали да се бутат с другите.

„Защо да ходим да ги провокираме. Ние българските националисти сме навсякъде. Те утре, вдругиден ще забравят за тази територия. Ще ги видите в битка за чуждите НПО-та, ще ги видите в битка за австралийският касапин, ще ги видите в битка за Истанбулската конвенция. Те пак са си от другата страна. Те не се са преродили. Те не са се превърнали в ярки пробългари. Нищо подобно, те са си същите. Просто направиха добър ход. Браво. Но за това не отиваме там ние. Защо да се бутаме? Защо да провокираме напрежение, при положение, че ние имаме ясна позиция по ДПС. Ако бяхме отишли там ние, щяха да кажат: „Ето ги тука…“. А вие помните ли всъщност колко пъти ни обвиняваха, че когато протестираме срещу ДПС, сме скачени съдове с ДПС. Ние ги насъскваме, те нахъсвали нас. Нали така? Говореше се, че ние сме едно и също с ДПС. А сега, когато другите отидоха да се бият с ДПС? Добре, че беше полицията да ги гушнат високопланинските джентълмени, животновъди и производители на селскостопанска продукция от Гърменско, от Гоце Делчев… ДПС бяха събрали високопланинските джентълмени с висока страст, жадни за ласки и любов. Ако не беше жандармерията, имате ли съмнение какво щеше да се случи? Щеше да има фестивал на любовта. И мога да ви кажа кой от коя страна щеше да бъде, но това е друга тема“, коментира още Джамбазки.

Още гледайте във видеото.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук