Лидерът на опозицията във Великобритания Джереми Корбинказа, че ще при преговорите за Брекзит, ще договори сделка за всички, а не за няколко, ако спечели изборите следващия месец.

Думите му прозвучаха като критика за премиера Тереза Мей. Той добави, че Лейбъристкото правителство няма да заплашва Европа по време на разговорите.

По време на митинг Корбин каза:

„Ние ще преговаряме за Брекзит, който да е в полза на всички, а не на няколко и няма да заплашваме ЕС. Преди всичко, по време на тази кампания, ще предложим план за Великобритания, който ще цели справяне с неравенството и несправедливостта, ще гарантира добро здравеопазване и образование, както и социална и жилищна политика”, обеща Корбин.

Той добави, че хората трябва да решат какъв Брекзит искат и как искат да изглежда страната в бъдеще.

Тереза Мей обвини Брюксел, че опитва да влияе на изборите. Тя иска избирателите да й осигурят по-голяма парламентарно мнозинство и по-силна ръка на преговорната маса.

Тя не веднъж е казвала, че преговорите ще са тежки.

„Това означава, че се нуждаем от силно и стабилно управление тук, докато стоим на масата за преговори там”, каза Мей.

„Хората трябва да запомнят едно: от едната страна ще има 27 държави членки и само един човек, който ще представлява Великобритания. Въпросът е кой да бъде: Аз или Джерами Корбин”, попита Мей.

Тя е на път да спечели убедително предстоящите избори следващия месец, следвайки кампания, доминирана от „Брекзит. ”

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!