Снимка: Славорум

Джейсън Стейтъм – британският актьор, който наложи своя марка в екшън-образите, почти умря в България, докато снимаше „Непобедимите – 3“, пише Huff post. Актьорът не е новак в снимането в славянски страни. Ходил е в България, Украйна и Чехия. Бил е също така в Румъния. В България е заснел няколко филма, главно в столицата София, в „Ню Бояна филмс студиос“, но също и в провинцията и в „морската столица“ Варна. Филмите са „Непобедимите“ – 2, 3 и „Механикът: възкръсване“.

Снимка: Славорум

„Правехме каскади и Джейсън Стейтъм щеше да кара камион – разказа човек от екипа – трябваше да сме отзад на камиона. Там си говорехме глупости, когато той влезе в камиона. Бяхме във Варна, България, на висок ръб над Черно море. Той трябваше да спре камиона, ние да изскочим, да стреляме – ей такива неща. Обаче камионът не спря, прехвърли ръба и се заби в морето с Джейсън Стейтъм в него.“

Британецът бил между два дубъла, като решил да вземе камиона и да потренира сцената със стрелбата. За нещастие, като засилил, спирачките отказали и камионът не можел да спре. Актьорът нямал време да излезе от него, преди да полети във водите.

В интервю след като се измъкнал, Стейтъм си спомня, че водите били мътни и тъмни, така че не виждал нищо, докато камионът се пълнел с вода и потънал на дъното на Черно море. Това, което правело ситуацията още по-трудна за британеца, било неговото облекло – плътни военни дрехи и други принадлежности, които го завличали надолу към дъното.

За щастие, тъй като е опитен в каскадите, Стейтъм не се поддал на паника и успял да излезе от потъналото превозно средство. Въпреки тежкото облекло, съумял и да изплува на повърхността, а после и да стигне до брега.

Обаче има и доза късмет: за тези от вас, които не знаят, той е запален по гмуркането от малък и се е състезавал за националния отбор по плуване с години. Благодарение на това успял да се справи със ситуацията.

Коментирайки случая, Силвестър Сталоун сподели, че според него всеки друг от екипа е щял да се удави в ситуацията, в която изпаднал Стейтъм. По думите му, 3-тонният камион бил потънал на около 18 метра в непрогледно тъмно вода, което прави възможността за отърваване почти нулева.

Непобедимите 3
Снимка: Славорум

Очевидно близката среща със смъртта не е пресякла у Джейсън Стейтъм желанието да се върне в България. Той идва пак скоро, за да снима „Механикът: възкресение“. Куриозното е, че голяма част от новите сцени са снимани пак във Варна. Вероятно подбиращите местата за каскадите не са избрали точно това, на което той почти се удави, но фактът, че Стейтъм прави каскади в същия район, буди възхищение.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!