Кристиан Таков
На снимката: Кристиан Таков

Изложбата “Моралът е доброто“, съставена от авторски фотографии на покойния общественик, юрист, учредител на „Да, България“ и преподавател доцент Кристиан Таков, направени през различни периоди от живота му, беше открита тази вечер. Снимките ще бъдат изложени за широката публика на Моста на влюбените зад НДК в София от 11 юли до 24 юли.

„Известният юрист, интелектуалец и общественик доц. д-р Кристиан Таков (1965 – 2017 г.) е забележителна фигура в най-новата ни история. През целия си професионален и личен живот той полага системни усилия за изграждане на активно гражданско общество и за утвърждаване на фундаментални за демокрацията ценности. Стремежът на доц. Таков е думи като „право“, „свобода“, „справедливост“ и „морал“ да не остават изпразнени от съдържание понятия. Неслучайно днес много хора го описват с една единствена дума – будител“, пише организаторът на изложбата Веселин Диманов във Facebook.

„Вдъхновен от него, екипът на „Аффлатус“ вече две години работи упорито върху претворяването на живота и дейността му биографичен документален филм със заглавие „Моралът е доброто“. В рамките на работата по филма бяха издирени много непубликувани досега архивни кадри и документи, както и много авторски фотографии на Кристиан Таков“, посочва се още. Биана Гунчева и Веселин Диманов работят и по филм със същото заглавие – „Моралът е доброто“.

„Съвсем естествено се роди и идеята част от творчеството му да се представи под формата на изложба. Експозицията ще съдържа авторски фотографии на Кристиан Таков от различни периоди на живота му, а посланието, което носи, е: “Доброто има непрекъсната необходимост в него да се влага енергия, за да продължи да съществува” – мисъл на Кристиан Таков“, казват организаторите.

Изложбата ще остане на Моста на влюбените до 24 юли.

– Още новини за култура – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук