Стела Морис
На снимката: Стела Морис - бъдещата съпруга на Джулиан Асанж

Джулиан Асанж е получил разрешение да се ожени за дългогодишната си партньорка Стела Морис в затвора Белмарш, съобщи Би Би Си.

Основателят на WikiLeaks и г-жа Морис имат двама сина, които според нея са заченати, докато той е живял в посолството на Еквадор в Лондон. Тя се е срещнала за първи път с него през 2011 година, когато се е присъединила към екипа на защитата му.

От затворническата служба заявиха, че молбата на г-н Асанж е била „разгледана по обичайния начин от началника на затвора“.

Затворниците имат право да кандидатстват за сключване на брак в затвора съгласно Закона за браковете от 1983 г. и когато молбите са удовлетворени, те трябва да покрият пълните разходи по сключването на брака.

В интервю за Mail on Sunday миналата година Стела Морис, родена в Южна Африка и адвокат разкри, че има връзка с г-н Асанж от 2015 г. и сама е отглеждала двамата им малки сина.

Тя заяви, че Асанж е наблюдавал раждането на двете момчета чрез видеовръзка и те са посетили баща си в посолството на Еквадор в столицата на Обединеното кралство.

50-годишният Асандж продължава да се бори против екстрадирането си в Съединените щати, където срещу него са повдигнати обвинения в шпионаж. Той е в затвора „Белмарш“ от 2019 година, след като бе изведен от полицията от еквадорското посолство, където бе получил убежище, и арестуван за нарушаване на правилата за пускането си под гаранция.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук