Единият от четиримата протестиращи, които са в гладна стачка, е в много тежко състояние. Това съобщи пред ДЕБАТИ.БГ Велислав Минеков от „Отровното трио”.

Владимир Генов, който е в палатковия лагер пред Министерския съвет, шесто денонощие не се храни и не пие вода. Състоянието му се е влошило.

„Той е пред кома. Очакваме всеки момент да изпадне в кома и се надяваме това да не се случи в момента, в който спи. Прегледан е от лекар, предупредени сме, но той изрично заявява, че не иска да търси никаква помощ и да не бъде лекуван в никакво здравно заведение, което е изключено, разбира се, но това е невъзможно, но е декларирал дори това в писмен вид“, казват хората от палатките.

„Идва от време на време тука лекар, който го наблюдава, но докато го няма лекарят, съответно ние го наблюдаваме и сме готови да подадем сигнал на 112 да дойде линейка“, добавиха те.

Малко по-късно бе съобщено, че Генов е откаран в болница. Днес обаче състоянието му се влошило и останалите протестиращи в палатковия лагер пред МС го убедили поне да пие вода и да извикат Спешна помощ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!