левски

„Левски“ е получил оферта за спонсорство от efbet на стойност 8,5 милиона лева, съобщиха „сините“ на официалния си сайт.

„На 11.02.2020 г. в деловодството на „ПФК Левски“ беше получено писмо от хазартния оператор Efbet, с което се предлага финансова помощ с условие за прехвърляне на собствеността на отбора. В писмото не се посочва на кого следва да бъде прехвърлена собствеността, но е посочена сума под формата на спонсорство при евентуално изпълнение на условието.

За да избегнем спекулации, публикуваме до всички полученото писмо, тъй като то засяга както отбора, така и всички фенове. Така поставеното условие е изцяло в компетенциите на мажоритарния собственик на клуба.

„ПФК Левски“ активно търси решение за гарантиране на финансовата си стабилност и оценяваме всяко реално предложение, което може да бъде изпълнено и да помогне на отбора“ – гласи съобщението.

Продължава напливът от привърженици на „Левски“, желаещи да си закупят абонаментни карти за пролетния полусезон и така да помогнат на отбора. Още вчера се извиха дълги опашки пред клубния магазин, а потокът не стихва и днешния следобед. Около 30-40 души чакаха своя ред да допринесат за каузата на любимия си отбор, който е в изключително тежко финансово състояние, откакто Васил Божков и Националната лотария спряха да спонсорират клуба.

Изпълнителният директор Павел Колев съобщи, че най-добрият начин феновете на помогнат на отбора в момента е като закупят абонаментни карти, което отприщи и голям поток от желаещи вчера и днес. Запалянковците на „Сините“ се активизираха и изкупиха над 300 карти във вторник, а тази цифра едва ли ще спадна след днешния ден. Със закупуването на артикули от официалния магазин или на fanshop.levski.bg. също можете да допринесете за каузата, напомниха от Левски. От клуба вече разкриха, че билетите за сектор „А“ за дербито с ЦСКА с разпродадени и са пуснати нови 700 в друг сектор.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!