завод

Втори ден продължава обследването на течове на вода в района на „Стомана“ – Перник. На място пристигнаха министърът на икономиката Емил Караниколов и областният управител на Перник Емил Костадинов, предаде БНТ.

Снощи в завода влязоха полицаи, както и министрите на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов, за да локализират откъде са загубите по водопреносната мрежа.

След среща при премиера Бойко Борисов вчера стана ясно, че се обследва мрежата по Клон 2, където се губят по около 90 л на секунда. Налага се да се направят изкопи през около 150-200 м в участъка, за да се разбере дали има аварии или става въпрос за нерегламентирано отклонение.

Днес стана известно и че водата в района на кв. „Проучване“ и ул. „Рашо Димитров“ номер 5 в Перник е негодна за пиене. Това бе съобщено от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, цитирана от „Нова ТВ“.

При микробиологичен анализ в три проби са установени несъответствия по показателите „колиформи“ и „ешерихия коли“ /кв. „Проучване“/, като в две от тях е констатирано наличие на сулфитредуциращи клостридии /кв. „Проучване“ и ул. „Рашо Димитров“ 5/.

За резултатите е уведомено ръководството на ВиК дружеството. По разпореждане на РЗИ водоподаването в района на кв.“Проучване“ е преустановено до възстановяване на качеството на водата. На населението е осигурена питейна вода от цистерна. Извършват се ремонтни дейности от „ВиК“.

След вземане на контролни проби и възстановяване на качеството на водата жителите ще бъдат информирани своевременно, уточнява РЗИ.

По време на празниците Перник ще бъде на облекчен воден режим и жителите на града ще имат вода от преди обед до 22 ч.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук