Междузвездни войни: възходът на Скайуокър
Снимка: eskimo.tv

В Сингапур изрязаха кратката лесбийска целувка в последния филм от сагата „Междузвездни войни“, за да не се налага да се вдигат възрастовите ограничения за зрителите на най-дългоочакваното предколедно шоу. Решението е взето от сингапурския медиен регулатор.

В азиатската страна сексът между жени не е наказуем, но този между мъже може да навлече на участниците до две години затвор – това са предписанията на закон, непроменян от времето на британското колониално минало на Сингапур.

След промяната две от бунтовничките срещу Първия орден и Императора вече само се прегръщат в знак на радост. Самата целувка в оригиналния вариант на филма беше съвсем кратка.

Много повече вълнения от лесбийската целувка предизвика развитието на отношенията между двамата главни герои на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“.

Джей Джей Ейбрамс
На снимката: режисьорът Джей Джей Ейбрамс

Американският режисьор Джей Джей Ейбрамс, който засне два от трите филма на последната трилогия, отговори на почитателите за характера на връзката между симпатичната Рей, оказала са наследница на зловещия император Палпатин, и преминалия на Тъмната страна на Силата нов лидер на Първия орден, Кайло Рен, който е син на Хан Соло и принцеса Лея Органа.

Междузвездни войни: възходът на Скайуокър
Снимка: Емпайър онлайн
Междузвездни войни: възходът на Скайуокър
Снимка: Лукасфилм

„Отношенията между Рей и Кайло Рен, по-скоро, напомнят отношенията между брат и сестра, отколкото романтични. Искам да кажа, че те не са любовни. Те са свързани от общия път“, обясни режисьорът.

Той подчерта, че тяхното общуване може да се сравни с това между Люк и Лея Органа, които дълго време не са били наясно как да се отнасят един към друг.

По-рано много киномани, след като изгледаха последната част от трилогията, публикуваха в социалните мрежи критични постове за сюжетната линия, свързваща двамата главни герои Рей и Кайло Рен.

Филмът „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ е деветият и последен епизод от култовата космическа сага. Той очаквано оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 175,5 млн. долара от дебютния си уикенд на екран.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук