светлинен меч

Светлинният меч на Люк Скайуокър от първия филм „Звездни войни“ – едно от най-култовите филмови оръжия – отива на търг в Лос Анджелис следващата седмица и се очаква да спечели към 200 000 долара.

Организаторите от „Профайлс ин хистъри“, една от най-големите аукционни къщи за автентични и оригинални предмети и документи, продава още 25 части от реквизита на „Звездни войни“, включително оригиналния черен шлем на пилот на „TIE fighter“ от първия филм от 1977 година. Той може да „изкара“ дори повече пари – до 300 000 долара.

Филмите от поредицата „Звездни войни“ спечелиха милиарди долари от прожекции по целия свят, а предметите и костюмите от научнофантастичната сага могат да достигнат главоломни цени по търговете.

Целият дроид R2-D2, използван в първия филм, бе продаден през 2017 година за 2,76 милиона долара, а друг светлинен меч, използван също от Скайуокър, бе купен за 450 000 долара също миналата година.

От „Профайлс ин хистъри“ определят следващия търг като „безпрецедентен“ по отношение на сувенирите от „Звездни войни“. Предлаганият меч е създаден от носителя на „Оскар“ за декори Роджър Крисчън. В писмо, придружаващо предложението, Крисчън описва как е направил ръчно светлинния меч – един от петте, използвани във филма, като бил употребил „всичко, което имах под ръка по онова време“.

Аукционната къща разкри, че предварителните цени са по най-ниската оценка и реално постигнатите може да отидат дори над тези от 2017 година. Предметите от „Звездни войни“ ще бъдат предложени на търг от 11 до 14 декември в Лос Анджелис.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук