Сблъсъци между привърженици на ГЕРБ и протестиращи се разразиха днес преди конференцията на управляващата партия в „София тех парк“. Според хората дошли да изразят недоволството си от правителството момчета в черни тениски са ги причакали. Един от протестиращите е с разбита устна и вежда, друг  е със скъсани дрехи. При сблъсъците е счупен и телефона на възрастен човек.

Въпреки сериозното полицейско присъствие в района точно в този момент на място не е имало полиция. Според протестиращите силите на реда са отказали съдействие и по-късно, а самите демонстранти бяха спрени от полицейски кордон. По-късно същите младежи са нападнали и журналисти, които са се опитали да ги снимат.

Ето какво разказа битият протестиращ пред Дебати.бг.

Какво точно се случи?

Хора от ГЕРБ ни нападнаха рязко, затичаха се към нас, взеха ни телефоните, хвърлиха ни ги на земята, всеки, който се опита да снима му хвърляха  телефона. Дори един възрастен мъж над 75 години го блъснаха и  му счупиха телефона.  Мен ме удряха двама или трима, не помня,  единият ме свали на земята, аз се изправих втори път, удариха ме, ритаха ме.

Защо точно срещу Вас, вие бяхте сред първите ли?

Не съм бил най-отпред. Ние бяхме от сравнително първите. Те ни налетяха отстрани.

Чкааха ви, така ли?

Явно подготвени за провакация, не знам. В черно бяха облечени и бяха момчета на възраст около 20 годишни, здраво сложени с татуировки

Имаха ли надписи?

Чисто черно, имаха лепенки на  ГЕРБ.

Може би са били от охраната на конференцията?

Не, не са от охраната, това са привържениците на ГЕРБ, докараните тука.

И какво се случи после, полицията намеси ли се по някакъв начин?

Не, три пъти ходих, ето сега и с телевизия Алфа заедно отидохме при полицаите и им казвам, че искам съдействие, защото бях пребит. Те гледат  и не обелват нито една дума. Полицията пази ГЕРБ, тя не пази правителството,  тя не пази парламента, не пази институциите, тя пази ГЕРБ. Мафията е овладяла държавата, това е полицейска държава.

Ще подадете ли жалба?

Срещу кого? Срещу неизвестен извършител. Мислите, че могат да го намерят. Те тук на място не ми съдействат, когато е станало, три минути по-късно не съдействат. Та да очаквам, че някой от тях да съдейства по-късно. И да стигне до Гешев, да се прекрати производството. Моля ви се, нямаме вяра в никого и в нищо. Няма кой освен ние самите да се спасим.Няма полиция, няма държава, няма институции, няма следствие. Няма разследващи полицаи, които да си вършат работата. Сигурно 10% от тези институции са реално работещи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук