Елена Йончева
на снимката: Елена Йончева

Кметът на Банско си е построил къща, която местните хора наричат „малкия Рилски манастир“, а общините са превърнати във феодални владения, където една група, приближена до управляващите, източва общински и държавни европейски средства, заяви водачът на листата на „БСП за България“ за евроизборите Елена Йончева по време на среща в град Петрич.

„Вчера в национален ефир, Борисов казва, че предстои да бъдат разследвани кметове на ГЕРБ – искаме да попитаме: разследват ли МВР и прокуратурата кмета на Петрич? Или кмета на Банско? За това, че обществените поръчки се печелят от определен брой приближени фирми на кмета и партията? За това, че кметът на Петрич отделя милион и половина лева за несъществуваща сграда?“, попита Йончева.

Тя припомни за хасковския „Кумгейт“ и направи аналогия с действията на градската управа в Банско:

„Вярно ли е, че същият кмет дава обществените поръчки, свързани с инфраструктурата, на своя кумец? Знаете за „Кумгейт“ в Хасково – Хасково не е изключение, а пример как се ограбва България.“

Йончева не пропусна стандартната тирада на тема „ГЕРБ си отиват“. По думите ѝ авторитарната групировка, начело с Борисов, си отива и това е голям шанс да започне възстановяване на България. Тя декларира, че след промяната „ще реализираме социалната ни програма“. По думите й ГЕРБ се страхуват от избора на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор, защото знаят, че ако им европейска прокуратура – има шанс за правосъдие и възмездие в България.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!