Емануил Йорданов
На снимката: адвокат Емануил Йорданов

„Можем да говорим за вина на министри и тя е на всички министри, които ГЕРБ назначиха в продължение на 12 години“.

Това каза в интервю за ДЕБАТИ.БГ бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов. Повод за думите му беше въпросът можем ли да говорим за вина на министри за катастрофата, в която тази сутрин загинаха двама полицейски служители след преследване на автобус с мигранти и дали вината е на доскорошния вътрешен министър Бойко Рашков, както твърди Христо Терзийски, също бивш министър на вътрешните работи, от онези министри на ГЕРБ, по чието време МВР биеше протестиращи студенти зад колоните на Министерския съвет.

„Състоянието на МВР към настоящия момент се дължи основно на ГЕРБ“, категоричен бе адв. Йорданов.

„Техният лидер беше главен секретар на министерството от 2001 до 2005 година, след това през 2009 година ГЕРБ поеха властта в държавата. Начело на Министерството на вътрешните работи заставаха хора с най-различни екзотични професии, несвързани по никакъв начин с правоохранителната дейност“, каза още Йорданов.

Възможно ли е каналджиите да са били подпомагани от служители на МВР и откъде да започне съдебната реформа, така че у нас да има ефективно правораздаване – четете цялото интервю

Емануил Йорданов за ДЕБАТИ: Около 97% от служителите в МВР са назначени от ГЕРБ

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук