Емил Димитров-Ревизоро
на снимката: Емил Димитров-Ревизоро

Изборът ми да поема поста на министър на МОСВ е провокиран под угрозата да не падне правителството. Това беше краткият първи коментар на Емил Димитров – Ревизоро, който беше номиниран за поста по време на Коалиционния съвет тази сутрин в МС.

Димитров направи уточнението, че към момента не бива да се искат от него мерки, защото все още кандидатурата му не е гласувана от Народното събрание. Едно, обаче, било сигурно: че трябва да се търси баланс между интересите на перничани и тези на бизнеса, защото „ако днес ревем за вода, утре ще протестираме за работа“.

Мнението на Димитрон е, че фирми като „Стомана“ – Перник трябва да си изградят собствени водоизточници. По време заседанието на Комисията за борба със сивата икономика, на която Димитров е председател, присъства и икономическият министър Емил Караниколов, който разкри, че до няколко дни правителството ще излезе с решение по проблема с водната криза в Перник. Министърът е в постоянен контакт със „Стомана индъстри“, които са го уверили, че към момента нямат нужда от дебит от язовир „Студена“.

По отношение на оставката на Нено Димов, Караниколов бе категоричен, че са в прекрасни отношения с него. Димов подаде оставка като министър на околната среда заради разрастващия се скандал със стопанисването на водите на язовир „Студена“, което доведе до остър воден дефицит в Перник. Бившият екоминистър бе задържан и получи обвинения в безстопанственост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!