На снимката: Емил Стоянов

Войната на Путин срещу Украйна е голяма човешка трагедия, която обаче не е в нашия политически двор. Тя е война за преразпределяне на постсъветското пространство, докато спечелването на изборите във Франция от антиевропейската партия на Льо Пен ще бъде много сериозен трус и той може да засегне България много по-болезнено. Това заяви в интервю издателят на ДЕБАТИ.бг Емил Стоянов.

„Трагедиите в Украйна разтърсиха из основи българското общество, но украинската война ще ни засегне само непряко и то най-вероятно в близко срочен план. Имам предвид логистичните проблеми около настаняването на бежанците и инфлацията, която поражда всяка война. Но според мен за нас по-важни изборите във Франция понеже те могат да доведат до средно срочни, опасни резултати за България.”

Стоянов посочва, че ако Марин льо Пен, която има ясно изразена антиевропейска и антинатовска позиция, спечели изборите, тя би могла да поведе Франция към излизане на републиката от Европейския съюз и НАТО.

„Не бива да забравяме, че Льо Пен, както и Найджъл Фараж имат изключително близки връзки с Москва и получават от там както финансова помощ, така и огромна политическа помощ чрез петата руска колона в съответните страни, както и чрез финансираните от Кремъл армии от тролове, които влияят пряко на по-слабо образованите хора в обществото.Но ако ЕС можеше да понесе излизането на Великобритания, то той не може да понесе излизането на Франция.”

Защо ЕС няма да може да го понесе, ако Франция напусне Блока, кой има интерес от разпадането на ЕС и какви ще бъдат последиците за България четете утре в интервюто с Емил Стоянов на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук