Google

Европейският съюз глоби „Google” с 1,49 млрд. долара, защото технологичният гигант блокирал рекламите на свои конкуренти в търсачката си.

Това е третата глоба на ЕС за гиганта в последните две години.

Случаят бе отворен през 2016 г. и в него се обвинява Google, че е забранил на трети страни да ползват приложението AdSence за показване на реклами от съперниците на Гугъл.

В отговор технологичният гигант промени контактите си в AdSence и добави множество компании като трети страни, и по този начин им даде повече пространство за показване на конкурентни реклами.

Компанията майка на Гугъл – Алфабет печели сериозни суми от реклама, като приходите за 2018 г. без данъците, възлизат на 30.7 милиарда долара, а през 2017 г. сумата е била 12.66 милиарда долара.

На 27 юни миналата година ЕС наложи рекордно висока глоба на Google –4,34 млрд. евро за злоупотреба с господстващо положение.

Американският технологичен гигант „Гугъл” (Google) официално обжалва глобата.

Брюксел обвини „Гугъл“, че използва популярността на операционната система за мобилни устройства „Андроид“, за да налага собствената си интернет търсачка и да затруднява достъпа на конкуренцията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук