Ако бях в щаба на Бойко Борисов, бих видял това, което се е случвало в бункера на Хитлер през април 1945г. Хора, напълно загубили връзка с реалността, които продължават да имитират, че са вождове, но треперещите им ръце показват, че знаят, че се е свършило.Това каза специално за ДЕБАТИ БГ политологът проф. Евгений Дайнов.

„Може би преувеличавам – не видяхме Хитлер в бункера, но видяхме Тодор Живков на последния пленум на БКП“, допълни политологът.

Огромната и неочаквана по размерите си подкрепа за формацията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, Дайнов обясни с поредния порив на избирателите да се припознаят в даден политик.

„Трудно е да се обясни защо гласовете за „Има такъв народ“ са в такъв мащаб.“ Една от възможните причини за успеха на партията на шоумена, според него, е, че хората са прехвърлили желанието си да бъдат представени от Бойко Борисов към Слави Трифонов.

„Те се чувстват представени от него, както преди това се чувстваха представени от Бойко Борисов. И Бойко Борисов- селянче, наше момче и Слави, селянче, наше момче.“ обяснява Дайнов.

Ще може ли да се сформира правителство и каво очаква традиционните партии оттук насетне, четете утре в цялото интервю на ДЕБАТИ БГ.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!