Нейните електрифициращи образи са получили световно признание. Тази година беше изключително силна за Соня Йончева. Българското сопрано влезе в пет нови роли, включително Тоска и Луиза Милър.

Медея е 50-ата роля, която Йончева ще играе.

„За мен беше предизвикателство да се въплътя в тези роли, да ги приема в живота си, в тялото си, за да стана това, което съм днес”, каза пред „Евронюс” Йончева.

И добави:

„И мога да кажа, че когато мисля за миналите години, усещам, че съм пораснала, че съм се променила. Аз съм друг човек. Харесва ми. Всяка една роля ми е дала по-малко. Те ми помогнаха да израсна като личност, да разбирам повече хората и природата на жените. Мисля, че това е важно. Всяка жена по света има от всички тези цветове. Можем да бъдем, каквото пожелаем.”

Медея е 50-та роля за Соня Йончева. Тя е жена с тъмни сили. Трагедията на неосъществената любов и отмъщението ще превземат сцената на операта в Берлин.

 

„Искам хората да разберат историята на Медея”, каза Йончева.

„Тя също е човешко същество, което страда по много експлозивен начин. Аз обаче я намирам за много интелигентна и неустоима.”

Берлинската опера за първи път ще представи Медия – митичната история за трагичната любов, написана от Луиджи Керубини през 1797г.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук