Световноизвестният тенор Хосе Карерас, който е в София и ще участва утре вечер в спектакъла „Opera D’Amorе“, беше удостоен с Почетния знак на държавния глава.

„Операта е пълна с любов. Но понякога и с омраза. Но основната движеща сила е любовта“, сподели при пристигането си в София в петък вечерта Хосе Карерас.

Отличието е за изключителни постижения при отстояването на културната кауза и духовността, за приноса му към класическото музикално изкуство и популяризирането му на българската сцена.

Сред присъствалите на церемонията на „Дондуков“2 бяха министърът на културата Атанас Атанасов, участници в спектакъла, вицепрезидентът Илияна Йотова, съпругата на държавния глава Десислава Радева.

Приемете това отличие като израз на благодарност и признателност на нашето общество за вашите незабравими изяви на българската сцена, за приятелските Ви чувства към България, за вашата подкрепа на младите български талантливи изпълнители, се обърна президентът към Хосе Карерас.

Той го определи като един от най-великите изпълнители на всички времена, личност, спечелила световно уважение и признание.

Президентът приветства участниците и организаторите на Opera D`amore. Той посочи, че проектът е потвърждение за градивното творческо сътрудничество, за визионерския стил, съчетал по уникален начин най-обичаните сцени от класическата опера с модерна, музикална и визуална среда.

В неделя ще бъде специален гост на „Opera D’Amorе“ под диригенството на Давид Хименес и ще представи на публиката части от най-красивите опери, посветени на любовта – ари от опери на Верди, Пучини и Доницети.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук