евро пари емигранти

Докато правителствата в цяла Европа се подготвят за нови мерки на фона на увеличаването на случаите на Covid, бизнесът е загрижен за икономическото възстановяване.

Секторът на ресторантьорството и питейните заведения е един от най-засегнатите от пандемията и опасенията все още са налице. Това са изводите от Европейска бизнес среща на върха в Брюксел, съобщава Евронюз.

„Едно от най-големите опасения е свързано с непредсказуемостта на това, което идва. Бизнесът процъфтява в относително стабилни условия и ако погледнете назад към последните две години, това беше малко увеселително влакче от възходи и падения и всъщност части от сектора наистина се завърнаха доста силно, заяви Пол Скехан, старши директор „Публична политика“ на „Pepsico Europe“.

Все пак секторите на цифровата икономика са спечелили от тази криза, ускорила развитието и донесла промени, „които са тук, за да останат“.

Марк Райнхард, изпълнителен вицепрезидент на германската „Capgemin“, подчерта, че по време на пандемията „отвореността за цифрови решения е експлодирала“. Той обясни, че по принцип цифровите технологии са опазили до голяма степен бизнеса по време на пандемията.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук