Панайот Рейзи, Созопол
на снимката: бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи

Образуваното досъдебно производство срещу бившия кмет на Созопол Панайот Рейзи и четирима други обвиняеми е прекратено днес от Специализираният наказателен съд.

Делото ще бъде върнато в спецпрокуратурата за доизясняване на факти и обстоятелства, съобщиха от БНР.

Според съда, гледал делото, обвинителният акт е непълен и няма доказани елементи за извършено престъпление лично на всеки от обвиняемите. Мярката за неотклонение подписка обаче остава и за петимата.

На излизане от съдебната зала Панайот Рейзи коментира: „Днес се е родила Богородица и това, което се случи тука, показва правотата на живота. Това е. Много слаба работа на прокуратурата. Налице е, всичко е точно.

Остава обаче мярката „подписка“, нормална мярка.

Аз с моите адвокати коментирах по-добре е да не го прекрати съдията. Много процесуални грешки. Няма как. Ще дойде ден, ще разберете истината“.

Припомняме, че Панайот Рейзи беше отстранен от длъжността кмет на Созопол през март 2019 г., след като му беше повдигнато обвинение от Софийската градска прокуратура за присвояване на парични средства.

В обвинението на прокуратурата се посочва, че между 2014 и 2017 година длъжностните лица от администрацията на Общината са присвоили близо 2 млн. лева чрез възлагане на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности на различни търговски дружества.

Въпросните фирми обаче били собственост на социално слаби хора.

Името му се свърза и със строежа на подпорната стена в местността Алепу.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!