куче
Кучето от Враца на гроба на стопанина си Снимка: Николай Диковски

Стотици лайкове събра във Фейсбук публикация за куче, издъхнало на гроба на стопанина си. „Отиде си българският Хачико от Враца, те вече са заедно“, гласи заглавието на поста. Аналогията с четириногото от филмовия хит „Хачико“ с Ричард Гиър е точна.

В публикацията се твърди, че кучето от Враца е идвало всеки ден на гроба на собственика си и е лягало там за няколко часа. После отивало някъде и пак се връщало на следващия ден.

„Отдавна е минало времето да разберем, че в живота има неща, много по-важни от парите, властта и кариерата. Има нещо на света, наречено безкрайна Любов“, пише в публикацията. Снимката е направена от Николай Диковски и илюстрира текста.

Тази история продължава да набира популярност и да се чете за разлика от предизборните обещания на партиите, които пълнят социалната мрежа. Конкуренция на политическите послания (като количество) са единствено офертите за Великден и майските празници, а цените, както се досещате, са стряскащи. Предложенията за ранни записвания за лятната почивка не правят изключения. Въпреки че туроператорите обявяват отстъпки между 15 и 50% за морски отдих у нас и у съседите, ще трябва да отделите сериозни суми, за да се възползвате.

„Полудяха с тези цени“, „Почивайте си сами“, са част от коментарите в мрежата.

За радост Фейсбук днес не пропусна да отбележи, че 27 март е Международният ден на театъра.

„Заслужава си в този ден да поздравим всички, които творят това особено изкуство, създават образи, изграждат нови светове и представи. Всичко, което минава пред очите ни за 2 часа, е плод на къртовски труд и на често неразгадаема за „непосветения“ отдаденост“, написа в социалната мрежа почитателка на театъра.

Режисьорът Максим Генчев, пък чийто филм „Левски“ предизвика разпалени спорове, обяви в своя фейсбук, че търси подкрепа за нова лента „Свободата или Караджата“. Срещу дарение над 500 лева той предлага своя картина с автограф.

Разбира се, и днес във Фейбук не липсваха шеги и закачки. Известен пловдивски адвокат, който бе на воаяж из чужбина, заключи с чувство за хумор: „В края на нашата екскурзия се убедих за пореден път, че най-важното познание за един турист е да разбере къде е WC-то“.

Още любопитни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

1 коментар

  1. Голям филм,голяма история защо нашите т.н.големи тв .не го излъчат вместо да дават тъпи риалитита

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук