Слави Трифонов ИТН субсидията пожари опозиция
на снимката: Слави Трифонов

След снощното интервю на лидерът на политическа партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов по БНТ, българската общественост изрази бурно мнението си за него. Социалната мрежа фейсбук беше залята от коментари относно смисълът на това интервю, какво се крие зад него и какво остана недоизказано. ДЕБАТИ.БГ публикува част от постовете по темата: 

Теодор Ушев -режисьор:

Наистина не разбирам. Всички тук коментират някакво незначително интервю, с незначителен лош водещ и лош певец, който очевидно е и лош политик. Сякаш интервюират принц Хари… Нима ви е липсвал този човек, та той по цял ден е бил на екран в последните 30 години!? Нима има да ви каже нещо ново?
Кому е нужно?

Огнян Минчев:

Ивайло не трябваше да става цар. С това даде много лош пример. От една страна, силно западна свиневъдството, а от друга – управлението. Нещата и до днес не могат да дойдат по местата си.

Евгений Дайнов -политолог:

Е, причиних си ИНТЕРВЮТО-НА-ВЕКА.
А не трябваше.
Няма да се повтори. Дълъг разговор…
Не се оказа диалектика, обаче. Лоша безкрайност, по-скоро.

Николай Хаджигенов – зам.-председател на „ИБГНИ“:

Снощи зам.-председателят на „ИБГНИ“ публикува кратък коментар, който гласи: „Сега вече знаете, защо не свиря на виола…“

Ивайло Дичев – професор по културна антропология:

Всъщност основното послание на интервюто беше, че през неговия офис на мега-началник се е низала върволица просители – Иванов, Манолова, Петков, Василев… Не че нещо задкулисно, ама просители, какво да ги правиш.

Полина Паунова – журналист:

Не съм привърженик на ултимативно поведение, каза Слави Трифонов. Този Слави Трифонов, който каза, че с 65 депутати ще излъчи сам кабинет.

Ивайло Мирчев – икономист, член на Изпълнителния съвет на “Да, България!:

Отиваш на избори. Хората ти гласуват доверие, изразяващо се в 65 депутати. Нужни са 121 за съставяне на правителство. Нямаш 121, имаш 65. Но се държиш все едно имаш 165. Вместо реални преговори за коалиционно споразумение, с ясни ангажименти, просто показваш един списък с министри, с който всички трябва да се съгласят, нищо, че имаш само 65 представители в парламента. Премиерът в този списък е мениджър продажби в микрофирма, а МВР министърът офшорен адвокат, обвинен в плагиатство. По-голямата част от останалите министри са черна дупка.
Не представяш управленска програма, обявените приоритети са миш-маш…
Накрая, обаче казваш: Христо Иванов е виновен.
Ами не, не е виновен Христо Иванов. Отговорността е в този, който е решил, че точно това е правилният начин да служиш на страната си. А той не е.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук