Слави ясно заяви, че няма да подкрепи правителство, съставено от БСП и реформаторските партии. По този начин Слави изпраща българите на трети за годината парламентарни избори. Това означава, че се отлагат за неопределен срок както правосъдната реформа, така и анти-ГЕРБ реформите в страната. Кой има най-голяма политическа изгода от това ще се разбере на следващите избори, но със сигурност ДПС и ГЕРБ ще останат доволни от поведението на ИТН.

В извънредно интервю по БНТ пред Бойко Василев лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов даде своите виждания за актуалната политика. Интервюто беше на запис, който се е състоял в около 16 часа днес.

„Причината да не подкрепим БСП е, че имаме много големи различия. БСП е лява формация, БСП е партия от статуквото, БСП не ни подкрепи, когато ние имахме възможността да съставим правителство. БСП и самата Корнелия Нинова заедно с нейния съвет заяви, че няма да ни подкрепи. Това с подкрепата е като в любовта – и ти подкрепяш и тебе те подкрепят. Ако само ти подкрепяш, а тебе не те подкрепят – нещо не е наред“, каза  Трифонов.

Само БСП и ИТН не могат да сформират правителство. Те трябва да са подкрепени от още една политическа партия, каза още Слави и обяви, че няма да прави тройна коалиция с ДПС, а ДБ няма да ги подкрепят.

Според него е по-разумно изборите да са 2 в 1. „Ако и президентските избори са на два тура, ще има още избори“, каза той.

Българските политици все още не са адекватни на исканията на народа, категоричен бе Слави и отрече да е отказвал преговори с другите парламентарно представени партии.

Трифонов отрече да е водил разговори с ДПС

„Няма никой, който да стои зад „Има такъв народ“ освен неговите гласоподаватели и аз“, категоричен бе той.

Лидерът на ИТН каза още, че е свикнал на всякакви слухове. А връзката му е ДПС е създадена умишлено с користна цел.

„Това не е вярно. Това е невъзможно. Ако някой може да го докаже, ще е съвсем различно. Това са слухове и лъжи. Питах Христо Иванов защо го каза“, коментира още той и попита от къде се е появила дългата ръка на ДПС.

„Христо Иванов ми каза, че така го чувствал. Това са чувства, емоции и глупости“, каза още Трифонов. Според него всички са скарани с всички, но той не е.

Шоуменът каза още, че не флиртува с антиваксърите. „Да флиртуваш с подобни неща е като да си играеш със смъртта. Това са решения, от които зависи животът на хората, каза още той.

По думите му партия ИТН не е взела и 1 лв. държавни пари, а ГЕРБ има 20 млн. лв.

„Еврото трябва да бъде прието веднага“, лаконичен бе Трифонов.

Той коментира и забраната за чуждо гражданство за кандидатите за народни представители. „Това е тъпо. Това трябва да се промени, но докато има закон, той трябва да се уважи. Законът си е закон“, каза лидерът на ИТН.

Трифонов каза още, че осъзнава отговорностите си и прави всичко възможно да свърши работа. Деструктивизмът не е водеща сила в действията му и би се поправил, твърди той, както и че изпитва удоволствие, когато бива иронизиран в публичното пространство.

Слави е опитен актьор и трудно можеше да се разбере дали е искрен или не. Независимо от това и независимо от това дали политическата му култура е на нужното ниво, едно е сигурно – с действията си той помогна на партиите на статуквото да избегнат политически реванш.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!