Слави Трифонов
На снимката: Слави Трифонов.

„Има такъв народ”, „Демократична България“ и „Изправи се БГ. Ние идваме” – трите политически сили, които представят себе си като алтернатива на предходното статукво, губят доверие, като при партията на Слави Трифонов пропадането е най-рязко. Това сочат данните от национално проучване, съвместно от бТВ и „Маркет линкс”.

На този фон ГЕРБ стоят стабилно, а ДПС и БСП даже прибавят подкрепа.

В сложната политическа ситуация у нас парламентът все повече губи доверието на българите, докато действията на служебното правителство срещат все по-голяма подкрепа.

Така само за един изпълнен със скандали месец спадът на доверието в Народното събрание е цели 10% до 13%, докато служебното правителство прибавя 3% и вече се ползва с 54% доверие.

„Българските граждани недвусмислено заявяват, че не са удовлетворени от посоката на развитие на страната“, сласят резултатите.

Действително, отрицателна оценка за развитието на страната дават цели 72% от анкетираните, а за последно подобни нива сме виждали по време на тежката COVID-вълна през миналия ноември и в летните месеци на 2020 г., белязани от големите антиправителствени протести.

Вълните на COVID-19 епидемията, но понастоящем, четвъртата вълна е с много по-малка тежест при формирането на обществените настроения”, пишат авторите на проучването.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук