Собствениците на заведения се заканиха пред здравният министър, че ще бойкотират ограничителните мерки, свързани с капацитета на посетители. Зповедта беше наложена в края на миналата седмица.

От Сдружението на заведенията и Българската асоциация на заведенията настояват персоналът да може да удостоверява, че е преболедувал, че е ваксиниран или има отрицателен PCR или бърз тест в последните 72 часа или тест, удостоверяващ наличието на антитела с давност шест месеца и възможност за удължаване при доказано наличие на антитела.

Искат и клиентите да имат напълно свободен достъп до обектите чрез избор на места, съответно за ваксинирани и преболедували или неваксинирани и непреболедували, което да позволи на заведенията да работят на 100% от капацитета си.

Освен това от бранша настояват проверяващите ги държавни служители да имат достъп до обектите само след предоставянето на сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест.

Припомнеме, че последната заповед на здравния министър гласи, че заведения, театри, фитнеси и много други обекти, ще имат право да работят на 100% капацитет, ако всичките служители и посетители са ваксинирани, тествани или преболедували.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук