Биляна Петрова и Десислава Иванчева
на снимката: Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Финал на делото ”Иванчева” на втора инстанция. След година съдебни заседания се очакват пледоариите на прокуратурата и защитата.

Преди това на днешното заседание апелативният специализиран наказателен съд ще изслуша нов свидетел по делото. Очаква се той да свидетелства в защита на бившия зам.-кмет на район „Младост“ Петко Дюлгеров, който беше обвинен, че е бил посредник при предаването на подкупа на бившия кмет Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, осъдени на първа инстанция за подкуп.

Свидетелят трябва да потвърди, че на една от сочените от прокуратурата дати, в който твърди, че Дюлгеров се е срещнал с бизнесмена Александър Ваклин такава среща не се е състояла, защото той е бил с него.

Очаква се да излязат резултатите и от звуковата експертиза, която да докаже дали гласовете, които се чуват в едно от СРС-тата е на подсъдимите, тъй като записът е неясен и не може категорично да се прецени ĸoя peплиĸa oт ĸoгo e изĸaзaнa.

Ако заседанието се проточи и не започнат пледоариите днес  те ще бъдат на 6 и 7 юли.

На първа инстанция тримата обвиняеми бяха осъдени за подкуп. Иванчева получи 20 години затвор, Петрова – 15 години, а Дюлгеров, като посредник – 12 години.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук