летище Бургас

Кризата в родния туризъм се задълбочава. Снощи стана ясно, че „Balkan Holidays” отменя цялата си чартърна програма за България за този летен сезон. Това е най-големият туроператор, който води стотици хиляди британски туристи по родното Черноморие. Новината съобщи интернет изданието TTG/ Travel industry news/

“Лично искам да благодаря на всички вас за изключителната подкрепа и разбиране, които показахте през този тежък период. Сега трябва заедно да погледнем към лятото на 2021 година и се надяваме да се присъедините към нас и нашите почивки през следващата година”,написа мениджърът Александър Стоянов в обръщение към всички, които имат резервация с Balkan Holidays.

В писмото се казва, че подобни решения никога не са лесни, но в момента това е на-правилното нещо. От компанията обясняват, че в момента това е най-правилното нещо, защото не могат да предложат ваканция с оглед на наложените ограничения заради ситуацията с коронавируса.

Ето и цялото съобщение:

 

 

Balkan holidays newsletter

 

 

Още в началото на юни авиокомпании масово канселираха полетите си за България за сезон 2020. Само за летище Бургас бяха отменени 150 полета, планирани за юли.

Отменен бе и първият за сезона чартър с туристи, който трябваше да кацне от Рига на 21 юни. Така стартът на сезона се отложи, но в крайна сметка беше даден след кацането на първите туристи от Нидерландия.

Заради кризата в родния туризъм и опасностите за провал на летния сезон днес министърът на туризма Николина Ангелкова ще бъде изслушана от народните представители по време на традиционния парламентарен контрол.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук